Биографија

Рођена 1941. године код Куманова СРМ .Завршила педагошку академију у Пироту .Радила као учитељ у селима око Пирота .Пре пензионисања радила у ОШ "Вук Караџић" у Пироту .

Креативан рад ,посебно сликарство ,је увек привлачило .Бавила се шивењем својих креација ,плела и везла своје замисли .

Сликарством почела да се бави осликавањем украсних тањира ,ћупова ,платна ,хаљина .Правим сликарством почиње да се бави од 1984. године .Тада први пут излаже на осмомартовској изложби и постаје члан удружења сликара аматера у Пироту .Са њима излаже редовно на изложбама које удружење организује .

Њене слике се налазе у приватним колекцијама у Швајцарској ,Шпанији ,Норвешкој .Норвешском амбасадорy поклоњена је њена слика кад је проглашен за почасног грађанина Пирота .Њене слике су купили фудбалер Југовић , амбасада Енглеске , амбасада Јапана и други.

Слика углавном уља на платну ,али и аквареле .Нема посебан стил јер има великих пауза у сликању .Кад почне да слика све је другачије ,и тема и начин .Иде од реализма , експресионизма ,симболизма .

Нема тачну евиденцију о броју слика и броја изложби .Насликала је преко 500 слика на уљу ,а акварела безброј .Слика и данас.

Krunislava Boskovic Biografija